Odbojkašice Crvene zvezde (©CEV)
Odbojkašice Crvene zvezde (©CEV)

Veliko slavlje Zvezde u Kamniku: Pogled ka Ligi šampiona sve bistriji, dva seta na Banjici vode u elitu

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.11.22. | 22:16

Crveno-bele odbojkašice ogroman deo posla završile na gostujućem terenu i došle na prag grupne faze najjačeg klupskog evropskog takmičenja

Odbojkašice Crvene zvezde su otvorile vrata Lige šampiona, a preostalo im je samo da narednog utorka na Banjici naprave još jedan pobednički korak i zakorače u elitno društvo!

Crveno-bele su ogroman deo posla u 2. kolu kvalifikacija završile večeras u Kamniku. Slavile su protiv domaćeg Kalcita rezultatom - 3:1 (25:21, 25:19, 13:25, 26:24) i sada su im samo dva seta u revanšu potrebna kako bi došle do grupne faze elitnog takmičenja.

Izabrane vesti

Podsetimo, za trijumfe 3:0 i 3:1 dobijaju se sva tri boda. U slučaju da slovenački tim sledeće nedelje pobedi u Beogradu 3:0 ili 3:1, igraće se zlatni set do 15, koji će odlučiti ko odlazi u Ligu šampiona.

Zvezdu dalje vodi bilo kakva pobeda, poraz 3:2 ili zlatni set. Ako uspe da izvuče nešto od ta tri, ekipa sa Marakane će obezbediti po dva duela u grupi C sa moćnim Vakifbankom, Novarom i Potsdamom.

Ukoliko Zvezda u revanšu izgubili 3:0 ili 3:1, a onda bude poražena i u zlatnom setu, imaće još jednu šansu da se plasira u elitno društvo. U trećem kolu kvalifikacija protiv poraženog iz susreta Tenerife La Laguna - Vašaš Budimpešta. Pobednik treće runde kvalifikacija će uskočiti u grupu D, u kojoj su Fenerbahče, Štutgart i Lođ.

Posle večerašnje pobede pogled crveno-belih devojaka ka grupnoj fazi je mnogo bistriji. Odlično su šampionke Srbije odigrale prva dva i četvrti set, dok su veći pad imale u trećem periodu. Na sreću trenera Pavličevića uspele su da se podignu kada je bilo najpotrebnije i dođu do trijumfa. Iako su devojke sa Marakane slavile, moraju da budu oprezne u revanšu, jer su osetile koliko rivalke mogu da budu opasne...

Važnu ulogu u pobedi imala je Jelena Stojić, koja je upisala 15 poena. Pratila je kapiten Ana Živojinović sa 12, od čega čak šest u prvom setu. Isti broj poena - 12 postigla je i Tara Taubner, koja je zamenila startnog korektora Adelu Helić i značajno pomogla timu da trijumfuje. Božica Marković je zabeležila sedam poena, a dizač Aleksandra Ćirović pet. Po tri poena su dale Isidora Rodić i Adela Helić.

U poraženom taboru najbolja je bila Maša Pucelj sa 20 poena. Anđelka Radišković je postigla 16, ali je imala loše procente u napadu 43-13 (30 odsto). Tri poena je upisala Mila Đorđević - bivša igračica Crvene zvezde koja je na poziciji dizača odigrala drugi, treći i četvrti set.

Ubedljivu pobedu na gostujućem terenu u 2. kolu kvalifikacija zabeležio je i mađarski Vašaš, tako da su sada klubovi iz Beograda i Budimpešte veoma blizu grupne faze.

LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE - KVALIFIKACIJE

2. kolo

Utorak

Tenerife La Laguna - Vašaš Budimpešta 0:3

Četvrtak

Kalcit Kamnik - Crvena zvezda 1:3

***Revanš mečevi 2. kola su na programu sledeće nedelje, pobednici idu u grupnu fazu Lige šampiona, a poraženi u trećem kolu imaju još jednu šansu za prolazak u elitno takmičenje. Za pobede 3:0 i 3:1 se dobijaju tri boda, za trijumf 3:2 dva, a za poraz 2:3 jedan bod. U slučaju istog broja bodova, ekipe će odmah po završetku revanša odigrati zlatni set do 15 poena


tagovi

ŽOK Crvena zvezdaOK Kalcit KamnikCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara